Informatie voor patiënten

De MRI-praktijk van het Bauhaus MVZ in Steinfurt beschikt over een open MRI-scanner, waarmee de radioloog zeer precieze en gedetailleerde beelden van bijna alle lichaamsdelen kan maken zonder gebruik te maken van schadelijke röntgenstralen. "Deze onderzoekmethode is heel weinig belastend, pijnvrij en naar de huidige stand van zaken valledig onschadelijk" verklaart Dr. Hans-Joachim Meyer-Kramer, de leidende radioloog van de praktijk.

Bij een MRI-onderzoek wordt de patiënt in een sterk magnetisch veld gepositioneerd. De beelden van het te onderzoeken orgaan worden berekend uit de echo, die door de bij het onderzoek uitgezonden radiogolven wordt opgewekt. "De zwaartepunten van onze diagnostische onderzoeken liggen op het gebied van de gewrichten, borst- en bulkholte zowel als in de extra gedetailleerde weergave van hoofd/hersenen, de wervelkolom en bloedvaten" aldus Dr. Meyer-Kramer.
Een buitengewoon voordeel van deze MRl-scanner ligt in zijn volledig open constructie met zogenaamd "360° panorama". Met rondom vrije blik is dit onderzoek nu ook voor patiënten met angst of extreem overgewicht volledig entspannen mogelijk. Door deze MRlscanner wordt dit onderzoek voor nog meer mensen toegankelijk gemaakt zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de beelden.

 
 

Wir sind für Sie da:

Bauhaus MVZ
Magnetresonanztomographie (MRT)

Anfahrt über:
Am Stiftsgraben
48565 Steinfurt

Telefon: 02552 995 48-0
FAX: 02552 995 48-10

Telefonisch erreichen Sie uns
mo - do 08:00 bis 16:00 Uhr
fr 08:00 bis 12:00 Uhr

Leitender Arzt
Dr. med.
Hans-Joachim Meyer-Krahmer
Arzt für Radiologie

mrt.info(at)­ukm-mhs(dot)­de